Известие

Collapse
No announcement yet.

156-цата ми не вдига обороти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156-цата ми не вдига обороти

Имам алфата от половин година и няма6е проблеми с вървежа,но от 1 месец започна да не вдига оборотите.От начало не искаше да върви рядко,но после стана много често(давам газ и много бавно се вдигат оборотите до към 3 хиляди и после тръгва да се набира бързо).Но с всеки изминал ден става по-зле и по-често го правеше,казаха ми да сменя дебитомера,смених го (някав менталив) и сега не прекъсва толкова често ,но се набира много по-бавно.Откачвах и буксата на дебитомера и я карах така но пак не иска да върви.Звука също се промени.Карах я на диагностика,изчистиха ми грешката на инжекторите и от тогава се набира още по-бавно.На друго място ми казаха че е от горивния филтър,смених и него същата работа.Казаха ми да я закарам на София,но ме е страх да тръгна да не ме остави някаде на пътя(по баирите е много зле-едвам ги катери).Който може да помага.Предварително благодаря!

Дай някакви данни за колата- модел,кубатура,година и т.н. Колегите във форума със сигурност ще ти помогнат,но ще им трябват тези данни.
    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Аз бях написал но не е излязло колата е 1.9 ЖТД 115к.с. 2001год.

Comment

Колега имах същия проблем. Колата ми ускоряваше след 3000 оборота. Смених ламбда сонда и чувствително се подобри. Не знам при теб, но при мен това беше проблем.
        Сега ще сменям и дебитомер и се надявам да не карам бързо, а просто да летя ниско.

Comment

Колега а колко ти струваше сондата?И каква марка е?

Comment

Ти нямаш сонда може би проблема отново да се дължи на дебитомер а защо не идеш на една свястна диагностика.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Е за дебитомера изключвах го и пак прави така,а ми казаха че като го изключа и пак не върви не е от него.

Comment

Тази кола имаше ли катализатор или там как му се викаше уловител на твърди частици да не се е запушила генерацията. Турбото мери ха ли го чува ли се да свири някакви по особени шумове димене и прочие лампи да светят тази с дюзичката на нея
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Ми не знам дали има катализатор.А шума се промени сега много свири и пуши повече,но ми казаха че турбото е наред.

Comment

А и на диагностика ходих няколко пъти и ми казаха че не по електрониката и не знаят от какво е

Comment

Това свирене може да се дължи на запушване на генерацията ако се е разпаднал въпросния дизелов катализатор но си мисля че тези коли имаха катализатор отиди да я оперират от катализатор ама имаше там някакви изисквания при дизелите за диаметъра на пръбата какъв трябва да е има един колега пише се KGB отй има такава пиши му на лично да се разберете нещо той може да ти даде акъл за катализатора може да е там проблема но така без да се види колата от далеч могат да се правят само предположения.
                      Но ако махнеш катализатора и сложиш гърне не губиш нищо слага се една тръба със същия диаметър з ада можеш да се движиш с нормално става съвсем леко по шумна. А пък после отиди до София да ти направят както трябва генерацията и едно чипче и да видиш тогава
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Аз мисля да ходя на София но не знам каде да ида можеш ли да ми кажеш каде е най-добре да ми направят пълна диагностика?

Comment

Чул съм че бобо най-разбирал,но не знам каде му е сервиза

Comment

Първоначално публикувано от tISHI
                            Аз мисля да ходя на София но не знам каде да ида можеш ли да ми кажеш каде е най-добре да ми направят пълна диагностика?
                            Ами в сервиз Екстрийм Тунинг
                            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Благодаря!!

Comment

Working...
                              X